
Mersin, Türkiye’de bal üretiminde önemli bir role sahip olan bir şehirdir. Yılın başlamasıyla birlikte arılar yeniden üretim sürecine girmiştir. Sabahın erken saatlerinde kovanlardan çıkan milyonlarca arı, çiçeklerden polen toplamaya başlamıştır. Bu doğal süreç, polen hasadının başladığını göstermektedir.
Mersin’in deniz seviyesine yakın bölgelerinde gerçekleşen ilk polen hasadı, kilogramı bin TL’ye kadar çıkan değerli bir ürünün toplanmasına olanak sağlamaktadır. Yaz mevsiminin ilerlemesiyle birlikte, Toroslar ve Eğriçayır yaylalarında da polen hasadının devam edeceği tahmin edilmektedir.
Bu yıl Mersin’de yaklaşık 200 ton polen verimi beklenmektedir. Arıcılığın önemli merkezlerinden biri olan Mersin’de başlayan polen hasadı, arılar için hayati bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilmektedir.