
HEYECAN ARTTI
Masterchef Türkiye’de heyecan giderek artıyor. Yarışmanın son haftalarına yaklaşırken, yarışmacılar birbirleriyle kıyasıya bir mücadelenin içindeler. Bu bölümde, en az puanı alan bir yarışmacı, Masterchef’e veda etti ve hayallerine bir noktada son verdi. Diş diş bir mücadele ile birlikte, şefler tarafından yapılan tabaklar dikkat çekti.
KONURALP PİRİNCİ TARTIŞILDI
İki aşamalı yarışmanın ilk kısmında, şefler yarışmacılardan Konuralp pirinci ile yaratıcı tabaklar hazırlamalarını istedi. Mehmet Şef, “Şimdi sırada benim çocukluğumun pirinci var” diyerek Konuralp pirinci hakkında bilgi verdi. Düzce iline ait olan bu pirinci, Batı Karadeniz’in önemli tarım ürünlerinden biri olarak tanımladı. Mehmet Şef, “Konuralp pirinci çocukluğumuzun Mevlid ve sünnet günü pilavlarında olurdu” dedi. Pirincin özelliklerini anlatan şef, nişasta oranının yüksek olduğunu ve bu pirincin aromasının en büyük avantajı olduğunu vurguladı. Pilav yaparken büyük kazana yağ koyulduğunu, soğanın da eklenerek kokusunun yağa geçtiğini dile getirdi.
Somer Şef, yarışmadaki iki yarışmacı Kerem ve Şirin’i dikkatli olmaları konusunda uyardı. Somer Şef, “Bugün içinizden biri elenecek” diyerek her zaman olduğu gibi, ilk aşamada iyi bir yaratıcılık yapmaları gerektiğini belirtti. Toplanan puanların, sonuca etki edeceğini ve düşük puan alan yarışmacının yarışmadan ayrılacağına dikkat çekti. Dördüncü kez puan yarışması yapıldığını ve ilk etapta alınan puanların çok değerli olduğunu vurguladı.
MEHMET ŞEF’İN LEZZETİ
Yarışmanın ikinci etabında, yarışmacılardan Mehmet Şef’in lezzetli tabağını yapmaları istendi. Duxelle Pirzola hazırlayan yarışmacılardan en az puanı alan kişi, Masterchef’e veda etti. Mehmet Şef’in Duxelle Pirzola tarifi ile ilgili detaylar paylaşıldı.
ELENEN YARIŞMACI KİM?
Masterchef’te bir isim daha hayallerine veda etti. Şefler, en düşük puanı alan yarışmacılardan birini daha yarışmadan eledi. 32 puan alarak en düşük puanı alan Kaan, Masterchef’e veda eden bir diğer isim oldu.