
Taşköprü ilçesinde Avrupa Birliği tarafından tescillenen Taşköprü sarımsağının hasadı hız kesmeden devam ediyor. Sarımsak tezgahlarında yerini almaya başlayan ürün, 40 ila 130 lira arasında alıcı buluyor. Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağının lezzeti ve içeriğindeki selenyum oranı ile öne çıktığı biliniyor.
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Taşköprü ilçesindeki sarımsak tarlalarında çiftçilerle bir araya gelerek hasat etkinliğine katıldı. Vali Dallı, Taşköprü sarımsağının sağlık açısından son derece faydalı olduğunu vurgulayarak, dünyada en iyi sarımsak olarak kabul edilen Taşköprü sarımsağının önemine dikkat çekti. Sarımsağın Kastamonu’nun en kıymetli ve tescilli ürünlerinden biri olduğunu ifade etti.
Vali Dallı, Türkiye’de 120 bin dekarlık alanda sarımsak ekimi yapıldığını belirterek, soğuk hava depolarının önemine değindi. Soğuk hava deposu yapılması durumunda Taşköprü sarımsağının raf ömrünün uzatılabileceğini söyledi. Milletvekilleri de sarımsağın sağlık açısından önemine dikkat çekerek, vatandaşlara kaliteli ürün tercih etmeleri tavsiyesinde bulundular.
Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu, Taşköprü sarımsağının 120 ila 130 lira arasında satışa sunulduğunu belirtirken, ürünün Mart ayında dikilip Temmuz ayında hasat edildiğini ve doğal koşullarda 10 ay muhafaza edilebildiğini dile getirdi. Bu yıl 25 bin ton civarında ürün beklentilerinin olduğunu ifade eden Eligüzeloğlu, Taşköprü sarımsağının kalitesi ile öne çıktığını ve fiyatlarının kaliteye göre değişebileceğini aktardı.