Antalya, yaz mevsiminden bağımsız bir tatil destinasyonu olduğunu bir kez daha gösterdi. Dört mevsim boyunca güneşli havası, doğal güzellikleri ve çeşitli turizm olanakları ile bu şehir, yılın her döneminde ziyaretçilerine dinlenme ve keşif fırsatları sunarak önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, “Antalya’da açık olan otellerde doluluk oranları yüzde 99’a ulaştı, hatta birçok otel tamamen dolmuş durumda. Güzel bir sezonu, güzel bir yılbaşı ile tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.
ANTALYA’DA YILBAŞI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Bu yıl yaklaşık 17 milyon yabancı turistin ziyaret ettiği Antalya’nın otelleri, süslemelerle Noel ve yılbaşı konseptine büründü. Katoliklerin 24-25 Aralık’ta, Ortodoksların ise 6-7 Ocak’ta kutladığı bu özel dönem için otellerde turistlere yönelik iki haftalık özel programlar hazırlandı. Kış sezonunda açık kalan oteller, yılbaşı figürleri ile donatıldı ve ışıklandırıldı. Yılbaşı gecesinde ünlü sanatçıların sahne alacağı 5 yıldızlı oteller, eğlenceli etkinlikler ve özel menülerle zenginleştirildi. Otellerin aşçıları tarafından hazırlanan menülerde hindi ağırlıklı seçeneklerin yanı sıra, coğrafi işaretlere sahip Türk lezzetlerine de yer verildi.
DOLULUK ORANLARI REKOR KIRDI
Hakan Saatçioğlu, Antalya’nın yılbaşı etkinlikleri ile yılı yüksek rakamlarla kapatacağını belirtti. Bu yıl geçen seneye kıyasla daha hareketli geçtiğini vurgulayan Saatçioğlu, “Antalya’da açık olan otellerde doluluk oranları yüzde 99’a ulaştı, hatta birçok otel tamamen dolmuş durumda. Güzel bir sezonu, güzel bir yılbaşı ile tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.
MİSAFİRLER KENDİLERİNİ EVLERİNDE HİSSEDİYOR
Otellerde özel programlar hazırlandığını ve ünlü sanatçıların konuk edileceğini aktaran Saatçioğlu, otellerin yılbaşı figürleri ile süslendiğini ifade etti. Yurt dışından gelen misafirlerin kendilerini adeta evlerinde hissettiklerini söyledi.
YILBAŞINA ÖZEL MENÜ ÇEŞİTLİLİĞİ
Yılbaşı için özel menüler hazırladıklarını kaydeden Saatçioğlu, “Ana yemek hindi ama farklı lezzetler de sunulacak. Coğrafi işaretli yöresel yemeklerimize de önem veriyoruz. Eğlenceli, renkli ve farklı lezzetlerle yılbaşı programını geçireceğiz.” dedi.
YILBAŞI İÇİN HAREKETLİ BİR PERFORMANS BEKLENİYOR
Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı Başkanı Volkan Yorulmaz, otellerde yılbaşı hareketliliğinin başladığını dile getirdi. Geçmiş yıllara oranla iyi bir dolulukla yıla veda edeceklerini ifade eden Yorulmaz, “Antalya, yılbaşında kar turizmi dışında en fazla ilgi gören destinasyon. Oteller olarak biz de çeşitli programlar hazırladık. Ortodoksların yılbaşı kutlamaları ile ocağın ilk haftasına kadar bu hareketliliğin devam edeceğini öngörüyoruz. İç pazara ve yabancı turistlere yönelik ayrı programlar mevcut.” diyerek, özel menülerin hazırlandığını da sözlerine ekledi. “Çok çeşitli yemek kültürümüz var. Bunları da sergileyeceğiz.” açıklamasında bulundu.