
ANTALYA’NIN TURİZM HAREKETLİLİĞİ
Turizm cenneti Antalya, büyük bir yatak kapasitesine sahip olarak her yıl milyonlarca tatilciyi ağırlıyor. Gelen ziyaretçiler, 5 yıldızlı turistik tesislerde konaklıyor. Her şey dahil sistemiyle tatillerini otelden çıkmadan geçiren turistlere yönelik bazı otellerin sunmuş olduğu çeşitli hizmetler dikkat çekiyor. Turistlerin otellerinden dışarı çıkmayarak kentte alışveriş yapmaması ve restoranlara gitmemesi, uzun bir süredir eleştirilen bir konu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ziyaretçilerin en azından yerel lezzetleri deneyimlemesi adına bir proje geliştirmiştir.
PROJE HAZIRLIĞI VE DESTEKLER
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak tarafından hazırlanan proje, Antalya’nın tescilli ürünlerinin turizm sektöründe tanıtımını ve çiftçilere destek olunmasını hedefliyor. Irmak, Rixos Downtown Genel Müdürü Efgan Duran ile görüştü ve projeye destek geldi. Otelde düzenlenen geniş katılımlı toplantıda yapılacaklar ve yıl içerisinde izlenecek yol haritası belirlendi. Otelin restoranında Antalya’ya özgü tescilli ürünler için özel bir stant oluşturulacak ve bu ürünlerden hazırlanan yiyecekler turistlere sunulacak.
Kentteki diğer otellerin de projeye destek vermesi için görüşmeler sürdürülüyor. İbrahim Irmak, bu sayede çiftçilere katkı sunulacağını ifade etti. Ayrıca çok sayıda alt proje ve etkinlik düzenlenmesinin planlandığını söyledi. Amacın çiftçilere hizmet etmek olduğunu belirten Irmak, “Tarımı sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. İşbirliği ile güzel işler başaracağız. Daha önce Finike portakalı ve keçiboynuzu üzerine çalışmalar yaptık. Birçok farklı grupla işbirliklerimiz devam edecek. Bizimle çalışmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlara kapımız açık.” dedi.
YEREL ÜRÜNLERİN TANITIMI
Genel Müdür Efgan Duran ise, tarım sektörüne katkı sunmanın yanı sıra ürünlerin tanıtımını yaparak kente yararlı olmayı amaçladıklarını söyledi. Duran, “Sürdürülebilirliği bu şekilde sağlıyoruz. Öncelikle kendimize ve çiftçimize katkı almak öncelikli hedefimiz. Coğrafi işaretli ürünleri yerinde tanıyacağız. Kahvaltımızda ‘Beydağları kahvaltısı’ adını verdiğimiz özel bir köşe oluşturacağız. Akşam yemeğinde ise tarifleri yerinde alarak büfemizde uygulama yapacağız.” diye ekledi. Proje kapsamında kullanılacak ürünler arasında Antalya piyazı, Antalya kabak tatlısı, Antalya serpme böreği, Antalya turunç kabuğu reçeli, Antalya bergamot kabuğu reçeli, Alanya avokadosu, Korkuteli karyağdı armudu, Manavgat susamı, tavşan yüreği zeytini ve Alanya muzu yer alıyor.