
Türkiye’deki yeme-içme sektöründe kredi kartlarıyla en çok harcama döner ve köfte restoranlarında yapılıyor. Garanti BBVA’nın 2023 yılı yemek tercihlerini inceleyen araştırmasına göre, döner ve köfte restoranları kredi kartı harcamalarında en üst sırada yer alıyor. Bu tercihi, kebap, pide ve burger restoranları takip ediyor.
Garanti BBVA kart kullanıcıları arasında Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop ve Ankara gibi farklı bölgelerde döner restoranlarına olan ilgi öne çıkıyor.
Marmara Bölgesi genelinde köfte tercih edilirken, Tunceli’de kebap, Bolu’da pide ve Mersin’de tantuni popülerliğini koruyor. İstanbul ve Antalya gibi büyük şehirlerde burger restoranları tercih edilirken, Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları daha çok tercih ediliyor. İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde döner ve kebap, Güneydoğu’da ise lahmacun diğer yemeklerden daha fazla talep görüyor.